מעבדות מיקרוביולוגיה וכימיה של מזון
המכון למיקרוביולוגיה של מזון הינה המעבדה המובילה בבדיקות מזון בארץ. המעבדה מספקת שירותי בדיקות לכלל תעשית המזון, שירותי הסעדה, רשתות מזון מהיר ועוד.
מעבדות המכון למיקרוביולוגיה מצוידות במיכשור החדיש ביותר המאפשר מתן תוצאות מהירות ורגישות.
בדיקות מזון – מעבדה כימית
המעבדה מבצעת סימון מלא של כלל מוצרי המזון:
- רטיבות
- אפר
- חלבון
- שומן
- שומן רווי
- כולסטרול
- שומן טראנס
- סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים
- סוכרים
- קלוריות ופחמימות
- אלרגנים – המעבדה מוסמכת ומוכרת לבדיקת 9 אלרגנים שונים.
- חומרי שימור(סורבאט ובנזואט)
- מיקוטוקסינים
- בדיקות איכות לשמנים ושמני זית:
- ערך פרוקסיד
- חומצות שומן חופשיות
- בליעה ב-UV
- פרופיל חומצות שומן
- אפלטוקסינים
בדיקות מזון – מעבדה מיקרוביאלית
המעבדה מוכרת ומוסמכת לבדיקות המזון השונות.
להלן רשימת הבדיקות המתבצעות במעבדת המיקרוביולוגיה של מזון:
- אנליזה מיקרוביאלית לפי תקנים.
- בדיקות מהירות –תוך 24-48 שעות- סלמונלה, ליסטריה מונוציטוג'נס, א. סקזאקי, אי קולי 0157.
- בדיקת פתוגנים במוצר.
- זיהוי מיקרוביאלי של גורם מזהם- חיידקים, שמרים ועובשים.
- בדיקות היגיינה וסביבה.
- דיגום אויר.